Over Marjolein
Graag zou ik mijzelf nog iets uitgebreider voor willen stellen. Mijn naam is Marjolein Hilberts, 23 jaar oud. Samen met mijn ouders en twee broers woon ik in het Drentse Koekangerveld. Vanaf jongs af aan ben ik al gek op dieren en kunnen we gerust stellen dat er wel eens tijden geweest zijn dat we bijna in het bezit waren van een kleine kinderboerderij! Mijn liefde voor honden en paarden steekt er echter toch echt wel bovenuit!

Toen ik vijf jaar was, ben ik begonnen met mijn eerste lessen op de manege. Vanaf dat moment ben ik besmet met een virus, het paardenvirus! Na wat ervaring opgedaan te hebben op de manege kreeg ik het gaafste cadeau ooit! Een eigen pony, Dinky.  Alsof dit nog niet gaaf genoeg was, werden wij, mijn ouders en ik, zes maanden later nogmaals verrast toen daar ineens een heel klein veulentje bij Dinky in de stal lag.

Enkele jaren en pony’s verder ben ik nu al ruim negen jaar in het bezit van een super ondeugende shetlander, Banjerd en mijn lieve paard Alanda. Met Alanda ben ik geregeld te vinden op concoursen hier in de buurt. Daarnaast vinden wij het heerlijk om lekker door de bossen te crossen.

Nog even een stukje terug in de tijd, de tijd waar mijn liefde voor de honden vandaan komt.

Ons allereerste hondje was Cindy, een West Highland White terriër.  Cindy was de ‘gelukkige’ die al mijn ideeën moest ondergaan en overal met mij mee heen mocht. Op een gegeven moment bedacht ik dat er in mijn poppenwagen veel beter een hond paste dan een pop. Dat is natuurlijk veeeeel leuker.  Ook mocht Cindy altijd met mij mee naar het bos. Waar we altijd hutten bouwden met rennen erbij voor onze honden. Van die rennen waar de honden natuurlijk zo weer uit waren. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke verhalen, maar die zal ik jullie voor nu besparen..

Met Cindy was het altijd leuk om dingen te doen, maar mijn enthousiasme voor het trimmen is pas echt begonnen sinds we Joy en Snowy hebben. Joy is een Shih Tzu en Snowy een kruising van een Shih Tzu en iets anders liefs. Dat zijn natuurlijk hele leuke vachten om je helemaal op uit te leven! Het begon met het regelmatig borstelen en wassen van de honden. Na een tijdje leek het mij leuk om ze ook te gaan knippen. Dus hup samen met moeders naar de dierenwinkel om een hondentondeuse te kopen. Wat vond ik dat gaaf zeg! Ik kon gewoon helemaal zelf de vachten van onze honden inkorten.

Vanaf dit moment begon het honden trimmen steeds meer door mijn hoofd te spoken en besloot ik een opleiding tot hondentrimster te gaan volgen. Na enig onderzoek sprak de vakopleiding ‘honden toiletteren’ bij het HKI me het meest aan en ben ik begonnen met de vakopleiding. Inmiddels heb ik deze vakopleiding succesvol afgerond, ben ik in het bezit van een diploma en ben ik er helemaal klaar voor om niet alleen onze eigen honden, maar ook uw hond te knippen.

Mijn vriend bood mij de gelegenheid om bij hem thuis mijn eigen hondentrimsalon te beginnen! Natuurlijk heb ik dit met beide handen aangegrepen. Nu kan ik vol trots zeggen dat ik eigenaar ben van Marjoleins Trimsalon aan de Lankhorsterweg 27  te Staphorst.

Marjoleins Trimsalon-2
Marjolein en alanda
Met hondjes